BLOGIARKISTO

Helsinkiläisillä vaalikentillä kuultua

11.04.2015

Eduskuntavaalien loppukiri on parhaillaan käynnissä. Olen kiertänyt tiimini kanssa viikkojen ajan ympäri Helsinkiä ja kuunnellut helsinkiläisten ajatuksia yhteisen isänmaamme kehittämisestä. Keskustelut ovat antaneet paljon pohdittavaa ja vakuuttaneet minut entistä voimakkaammin siitä, että tarvitsemme todellakin uuden vaihteen Suomen nostamiseksi uuteen nousuun.

Kaikkein tärkeintä on potkaista talous uudelleen käyntiin. Se ei onnistu vippaamalla tulevilta sukupolvilta, vaan konkreettisilla toimilla. Tarvitsemme järkeä taloudenpitoon: velkaantuminen on saatava kuriin, julkista sektoria on tehostettava sekä työn verotusta kevennettävä.

Helsingin ja helsinkiläisten hyvinvointi on keskeisessä roolissa - koko Suomella menee hyvin, jos Helsinki menestyy. Pääkaupunkiseutu tuottaa kolmanneksen koko maan bruttokansantuotteesta. Emme kisaa muiden suomalaisten kaupunkien kanssa osaavasta työvoimasta tai sijoituksista, vaan kilpailijamme löytyvät Itämeren rannoilta.

Nurkkakuntaisesta ajattelusta pitää päästää irti. Päättäjänä en halua laittaa veronmaksajien rahoja kiinni hallintoon tai kuntien rajoihin. Pääkaupunkiseutu on kasvanut yhdeksi, joten sitä pitäisi myös johtaa samoin. Haluan jatkossakin olla rakentamassa Suomen taloudelle veturia, joka ei kalpene muiden metropolien rinnalla ja on hyvä kotikaupunki asukkailleen.

Viisautta on oppia muiden onnistumisista, ja kehittää niistä meille sopivia käytäntöjä. Esimerkiksi terveyspalveluiden suhteen katse pitää kääntää kohti Tukholmaa, ja päästää suomalaisetkin valitsemaan itse. Virosta voidaan ottaa opiksi mm. sähköisistä palveluista. Ihmisten tekemät valinnat on valjastettava yhteiskuntaa uudistavaksi voimaksi.

Helsinki on rehellinen ja aito kaupunki. Aivan kuten sen asukkaatkin. Yhdessä ne ansaitsevat sinnikkään puolustajansa - Tolkun ihmisen - myös valtakunnallisessa päätöksenteossa.


Kokoomus